Pet novih piva premijerno na Beer Fest-u

Pet novih piva premijerno na Beer Fest-u

Čak četiri nova piva dolaze iz Dogma Brewery. Sva četiri piva su kolaboracije, a jedno je skuvano baš povodom ovogodišnjeg Belgrade Beer Fest-a u saradnji sa pivarama Crow i Tron. Jedno novo pivo dolazi iz Crow Brewery.

Dogma Brewery:

Boyz-are-Back-in-Town-Dogma-Brewery

THE BOYZ ARE BACK IN TOWN / DDH Pale Ale / 5.8% vol.
Udružili smo znanje i iskustvo sa hrvatskom pivarom Lepi Dečki iz Čakovca i skuvali pivo The Boyz Are Back In Town! Kakvi dečki, takvo i pivo! The Boyz Are Back In Town je Session New England Ipa koju odlikuje mutnoća i izuzetno jaka aroma. To smo postigli sa dva dry hopa i to sa hmeljevima Simcoe Enigma i El Dorado. Ovo pivo ima taj toliko željeni “juicy” momenat koji imamo i u pivu Hazy Rocket. Super stvar je što ga možete piti sa točilica u našem Tapu, a ako vam se svidi – ponesite flašice kući!

Death-in-Watermelon-Dogma-Brewery

DEATH IN WATERMELON / Watermelon Wit / 5.5% vol.
Osvežavajuća bomba, infuzija hidratacije – to vam je ukratko Death in Watermelon. Sa drugarima iz pivare Hammer iz Bergama u našoj kući skuvali smo letnji hit i u njemu voće koje do sada niste imali prilike da konzumirate kroz Dogmina piva. Ovog puta: limeta i lubenica! Death in Watermelon je belgijsko psenično slano pivo sa korom limete i korijanderom. Dodali smo i lubenicu i sekundarnu fermentaciju. Biće ga i u flašicama, i na točilicama! Ako ste ljubitelji osvežavajućih piva, po Death in Watermelon-u ćete pamtiti ovo leto.

Bluberry-Saison-Dogma-Brewery

BLUEBERRY SAISON / 5.3% vol.
Sebi smo obećali da ćemo probati da skuvamo što više piva sa voćem koje do sada u proizvodnji nismo koristili. Ideju za pivo sa borovnicom dali su nam momci iz italijanske pivare Rebels. Kolaboracija sa ovom pivarom iz Rima donela nam je Blueberry Saison koje ćete piti kako iz flašica, tako i sa točilica. Blueberry Saison je belgijski stil piva kojeg karakteriše izuzetno suva završnica. Nas Saison u sebi ima crni i beli biber, kao i borovnicu u sekundarnoj fermentaciji.

Trio-Fantasticus-Dogma-Brewery

TRIO FANTASTICUS / Pale Ale / 5.5% vol.
Uživancija na Craft zoni Belgrade Beer Festa ne bi bila kompletna kada ne bismo imali pivo skuvano baš tim povodom! Tri domaće pivare, tri vrste hmelja (Columbus, Enigma i Comet) i jedan pivski Pale Ale klasik koji morate da probate na ovogodišnjem najvećem festivalu piva kod nas. Crow, Tron i Dogma pivara predstavljaju vam Trio Fantasticus Pale Ale! Pivo skuvano isključivo za Belgrade Beer Fest!


Crow Brewery:

Apricot-Berliner-Weisse-Crow-Brewery

APRICOT / BERLINER WEISSE / 3.8% vol.
Severno-nemački stil kiselkastog pšeničnog piva vuče korene još iz 16 veka, sada poznat kao Berlinsko pšenično, spremili smo premijerno uoči festivala. Naš omaž ovom pivu ukrasili smo sočnim domaćim ovosezonskim kajsijama. Lak i osvežavajuć.

Ostavi komentar
Komentar
Ime
E-mail