RazBeerBriga - prva novosadska kraft pivara

RazBeerBriga – prva novosadska kraft pivara

 Pravimo piva kakva bismo i sami voleli da pijemo.

Boško i Nemanja su prijatelji iz detinjstva, koje je ljubav prema pivu inspirisala da, sedeći u pabu,na salveti napišu prvi biznis plan za pivaru. Endru je Amerikanac kog je ljubav prema jednoj našoj studentkinji dovela u Srbiju, a opet ljubav prema pivu u kraft pivarstvo. Danas su ova tri simpatična momka prvi tim RazBeerBrige, a svako njihovo pivo ukusom, nazivom i dizajnom, krije posebnu priču.

RazBeerbriga je prva novosadska nezavisna kraft pivara osnovana 2015. godine. Većina poslovnih priča počinje u salama za sastanke, a ova je nastala za šankom.

Dobri su prijatelji, funkcionišu kao porodica i svako od njih utkao je u posao ono u čemu je najbolji. Endru radi na razvoju novih recepata i proizvodnjom. Boško, uspešni menadžer i zaljubljenik u ekstremne sportove, bavi se prodajom, marketingom i PR-om. Nemanja sam za sebe kaže da je “najdosadniji” član tima: pošto je ekonomista po struci, njegovo zaduženje su brojevi.

RazBeerBriga je prva u Novom Sadu ljubiteljima ponudila specijalna, nepasterizovana piva od prirodnih sastojaka. Svako njihovo pivo ima svoj izrazit integritet – od ukusa do imena i dizajna. Momci iz RazBeerBrige drže se veoma jednostavnog recepta: prave piva kakva bi i sami voleli da piju.Razbeerbriga-brewery-flasicePrva je nastala Bandiera Rossa (Red Ale), nazvana po kultnoj pesmi KUD Idijota. Kažu da je suptilno zavodljiva, vatreno pitka, sa izraženom karamelnom notom i snažnom hmeljnom aromom voćno-citrusnog karaktera. Onda je došao Stalker (Double IPA), uhoda kog se teško otarasiti, svestan svoje veličine, izazovnosti i nepredvidljivosti, snažnog tela i intenzivnih aroma peperminta, bora i citrusa. Tu je zatim Black Rider (American Stout), mračan, dostojanstven i neukrotiv, izbalansirani miks ukusa kafe, tamne čokolade i prženog slada. Temper (Pale Ale) je pivo s karakterom – nenametljiv, a zagonetno privlačan, diskretno cvetno-citrusne arome, pitak i osvežavajuć. Najmlađi član RazBeerBriga porodice je Coaster Roller (West Coast IPA), svetlo zlatne boje, mutnog tela, kremaste strukture, sa naglaskom na lake biljne začine i nežne arome voća.

RazBeerBriga je nedavno prepoznata kao jedan od najinteresantnijih malih biznisa u zemlji od strane organizatora projekta Super Srbija. Bili su finalisti medijski aktivno propraćene priče koja je podržala lokalne proizvođače na njihovom putu do potrošača. Iako mnogo diskutovano od strane ljubitelja kraft piva i subkulture, učešće u projektu je pomoglo momcima iz RazBeerBrige da se približe svojim ciljevima: da se pozicioniraju sa brendom, da unaprede kvalitet proizvoda, da poslovno stasaju, unaprede organizaciju i, naravno, mnogo nauče. Ovaj uspeh ih nije promenio u negativnom smislu: šarm, dobra energija, harizma i pozitivan stav ova tri prijatelja plene i otvaraju vrata i srca gde god da se pojave. Svako rado sarađuje sa njima, od vrhunskih dizajnera preko marketinških agencija, različitih festivala, organizacija i zanatlija, pa sve do popularnih pop I hip hop bendova. Podržavaju svakog, a zauzvrat svi podržavaju njih.Razbeerbriga-pivara-BrewiksSve što rade unutar pivare, ali i van nje, bazira prvenstveno na dobrim ljudskim odnosima. Nastoje da što više rade na očuvanju životne sredine, a lokalna zajednica u kojoj žive je uvek na prvom mestu. Podržavaju lokalne proizvođače tako što veliki broj sirovina i opreme kupuju upravo od svojih komšija.

Fini neki momci. A još prave i pivo!


RazBeerBriga stranica >
Ostavi komentar
Komentar
Ime
E-mail